Bromander

22.7 - Bromander

fredag 22.7

Ålandssonen Bromander har med sina två första studioalbum "Du sköna nya värld" (2017) och "Underströmmar" (2020) gjort sig en självklar plats på den svenska indiescenen. På albumet "Underströmmar" menade P3 att Bromander var Sveriges nya pop-hopp och Nöjesguiden fyllde i med orden "Som textförfattare är han väldigt rolig, och på samma sätt som bland andra Mattias Alkberg och Marit Bergman återberättar han vardagsbestyren med stor intensitet och stora ord”.

 

På hemmaplan är det även många som känner igen honom från den åländska succéuppsättningen av Grease hösten 2021, där han gestaltade Danny inför slutsålda hus.

 

Nu är den enigmatiska artisten och låtskrivaren tillbaka med sin tredje platta "Skarabé". Kring skivsläppet skrev Aftonbladet "Bromander gör alternativ pop som växer sig större och större för varje album. På Skarabé sjunger han intimt om allt från dödsångest till framtidshopp, men är kanske som mest träffande i den avskalade indievisan Förgätmigej." och musiktidningen Popmani hyllade med orden "Bromanders skicklighet i sitt berättande håller samma klass som Markus Krunegård och Jonathan Johansson.

 

Allra bäst är låten Nefertiti med sina Håkan Hellström bongotrummor och Du kommer sjunka som lika gärna skulle kunna platsa i Olle Ljungströms musikbibliotek. Missa inte Bromander med band som kommer bjuda på en fantastisk show när de intar Rockoff scenen i sommar!