Bonafide

23.7 - Bonafide

lördag 23.7

Om BONAFIDE:

”Troligtvis Sveriges just nu bästa rockband.”

– Rocksverige

”Pontus Snibb på sång har Sveriges bästa rockröst och intensivaste minspel”

– Rockbladet

”allt är som serverat för en fullpoängare.”

– GAFFA

”Bonafide är ett av Sveriges ledande bidrag till den traditionella, bluesskitiga hårdrocken i modern tid.”

– Rocknytt

De bildades av sångaren och gitarristen Pontus Snibb i Malmö 2006. Deras uppdrag: att spela hårdrock som den ska spelas: trogen sina rötter i den elektriska bluesen och tidiga R&B.

I oktober 2007 släppte Bonafide debuten Bonafide, och blev direkt upplockade på konserter med Deep Purple, Europe, Status Quo, Y&T, LA Guns, The Quireboys på mängder av arenor och teatrar. Uppföljaren Something’s Dripping placerade sig på Svenska Albumlistan, över namn som Ace Frehley och Megadeath. Deras låt Fill Your Head With Rock utsågs av Classic Rock Magazine till en av årets bästa låtar 2011, och de har gång på gång hyllats för sin omisskänneliga energi och sound bandet levererar på scen.

6 album och otaliga turnéer senare är bandet 2022 mer aktuella än någonsin. De har släppt en egen öl (lagern ”Fill Your Head”) i samarbete med Wessinge Bryggerihus, och i år släpper de ett nytt album!

Än en gång har bandet jobbat med demonproducenten Chips Kiesbye (Hellacopters, Sahara Hotnights, Sator), och precis som bandets mest hyllade skiva Somethings Dripping är den inspelad i Music-a-Matic i Göteborg med Henryk Lipp bakom spakarna.

 

”Det känns inte som att det här bandet har pågått på ett decennium.

På det första albumet skrev och spelade jag in allt själv och min enda ambition var att få ut skivan. Många medlemmar har kommit och gått genom åren och det har varit en jäkla tur. Jag är stolt över att Bonafide fortfarande är här och rockar!”

– Pontus Snibb