Sabina Ddumba

23.7 - Sabina Ddumba

måndag 23.7

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor och världen ligger alltjämt för hennes fötter. I höstas syntes hon i Så Mycket Bättre, nu är hon på Sverigeturné – sen väntar USA. 

Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då självklar som artist. Låtar som Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk – Sabinas karriär skulle bli spännande att följa. Det var aldrig som att se en stjärna tändas, utan snarare som att upptäcka något som alltid funnits där.

I framtiden står dock en längre resa på schemat för Sabina som tidigare har jobbat med flertalet internationella låtskrivare, bland annat LunchMoney (Nicki Minaj), Wolf Cousins (Ariana Grande, Taylor Swift) och Nick Ruth (Wiz Kalifa, Zara Larsson), och snart tar hon nästa steg mot lansering i världen då hon numera är signad till Warner Bros i USA. 

Många svenska artister har gjort den resa som nu ligger framför Sabina och många har haft samma drömmar. Men långt ifrån alla har samma förutsättningar att faktiskt uppnå dem, och mycket mer därtill. För är det någonstans Sabina Ddumba hör hemma, så är det på de riktigt stora scenerna.