Rhys

Rhys

21.7 - Rhys

fredag 21.7 (kl. 19:30)

Rhys, med hitlåtarna ”Last Dance” och ”Swallow your pride” och över en miljon lyssnare per månad på Spotify kommer till årets Rockoff!

För omkring ett år sedan klev 19 åriga Rhys in i Jörgen Elofssons (Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife m.fl.) studio, då hon av en tillfällighet rekommenderats som demosångerska.

”Jag var helt tagen av hennes röst” säger Jörgen. Hon fullkomligt lös upp rummet med sin karisma. Jag visste där och då att vi måste jobba tillsammans”.

Rhys Clarstedt Frank föddes i Portland, Oregon 1997 och flyttade till Sverige tio år senare. Singeln ”Swallow Your Pride” är en av de första låtarna som Rhys och Jörgen skrev tillsammans och Rhys första release någonsin. Den utnämndes till Veckans Add på P3 och har på kort tid nått miljoner streams. Låten talar om att vara ledsen och ångra sig: ”Vi ville att den skulle vara så naken och ärlig som möjligt, så vi praktiskt taget tog bort all produktion” säger Rhys. Engelska musikbloggen The Line Of Best Fit beskriver den som ”stunning… at once comforting and melancholy”.

Som motsats till den introspektiva och känslomässigt avslöjande debuten är Rhys andra singel ”Last Dance” en djärv och självklar poplåt med mycket energi och modern touch. Rhys resa har bara börjat och vi kan med säkerhet säga att framtiden ser ljus ut för den unga talangen!