Poporkestern Åland

22.7 - Poporkestern Åland

söndag 22.7

Förväntningarna var stora när Poporkestern Åland, holmens trallvänligaste samling musikrävar, till slut släppte sin sedan länge emotsedda platta ”Balladen om Marja-Leena och Johan P” i början av maj 2018. Men ingen behövde oroa sig: recensenterna jublade och liknade musiken vid Lars Winnerbäck, Bo Kaspers och Eldkvarn. ”Förbannat bra åländsk pop” förkunnade Patrik Dahlblom i Nyan, medan Ålandstidningens recensent Jonna Ekman konstaterade: ”Det är sorg, kärlek, dans och blåbärspaj i en enda stringent röra och som ålänning är det helt omöjligt att värja sig …”.

Vilka är då gänget bakom Poporkestern Åland? I förgrunden står sångaren och den huvudsaklige låtskrivaren Michael Hancock, som med ett förflutet som TV-författare tyckte det var pin livat att skriva en tonsatt såpopera på åländsk botten. Bakom sig har han gräddan av det åländska musikerkollektivet: Jochum Juslin (bas), Markus Helander (trummor), Alexander Lindberg (slagverk), Kristian Karlå (klaviatur), Robert Zetterqvist (gitarr och mandolin) samt sångerskorna Inger Vannan, Eva-Jo Hancock och Birgitta Livén.

Musiken – som just nu spelas på radio i både Sverige och på Åland – är träffsäker pop och omöjlig att få ur huvudet, med komiska och finurliga texter om holmens alla krumelurer och figurer. På söndag den 22:a juli står bandet på stora scenen redo att möta publiken. Poporkestern Åland har bara börjat!