Petter

26.7 - Petter

torsdag 26.7

I år är det 20 år sedan Petter släppte sitt debutalbum ”Mitt sjätte sinne”, sedan dess har det blivit ytterligare åtta skivor, massvis med hits och oförglömliga konserter. Petter är tillbaka starkare än någonsin med nya hitsingeln ”Toppen av ett berg”. Räkna med drag när en av Sveriges främsta artister kliver ut på Stora Scen!

Petter debuterade 1998 och har sedan dess släppt nio fullängdare som alla belönats med platina- och/eller guldskivor. I januari inledde han sitt 20-års jubileum med att släppa nya singeln ”Toppen av ett berg” där fjolårets Grammis- och P3 Guld-nominerade Madi Banja både gästar och är medkompositör.

Han är även utbildad sommelier, författare (”16 rader”, ”Vin - Så funkar det) och restaurangägare (Käk), för att nämna några andra färdigheter. Men det är i musiken allt grundar sig och just nu arbetar Petter i studion med att färdigställa fler nya låtar, så räkna med ett fullproppat musikår signerat Sveriges främste hiphopikon. Och givetvis ger han sig ut på vägarna även i år, och fortsätter att kombinera rena konserter med föreläsningar.

Under våren har han dessutom bl.a. turnerat med ”#kul på vägen” som är en två timmar lång berättelse om hans händelserika liv, en närgången resa genom med- och motgångar såsom skoltidens tuffa år, om att gå sin egen väg, vidare in i musikens och låtskrivandets värld och så nedslag i Petters kreativa entreprenörsskap. Den här monologen är en utveckling av de föreläsningar Petter gjort på skolor och företag under flera år, och i höstas testade han att göra en variant som resulterade i tre utsålda kvällar i Stockholm och i vår och sommar blir det en turné.