Mustasch

21.7 - Mustasch

lördag 21.7

Mustasch är tillbaka och firar 20 år med albumet ”Silent Killer” – tyngre och bättre än någonsin!

Det är ett imponerande CV bandet har fått ihop: åtta album, en dunderhit med ”Double Nature”, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa, tre grammisnomineringar och en Grammis för ’Årets Hårdrock’.

Bandets oväntade medverkan som mellanakt i förra årets melodifestival där de tolkade ”Änglahund”, har hittills streamat närmare 4 miljoner gånger. För de som trodde att bandet hade bytt stil för att rikta sig mot en yngre publik, fick snabbt svar på tal när singeln ”Lawbreaker” släpptes i oktober 2017. Mustasch var tillbaka tuffare, hårdare och mer distinkta än någonsin. Uppföljaren ”Fire” släpptes i februari i år och gjorde inte heller den någon besviken. Låten är en omedelbar Mustasch-klassiker som toppas av Turbonegro-sångaren Hank von Helvete på gästsång.

Deras nya album ”Silent Killer” släpptes 6:e April, 2018, och har av pressen ansetts vara ett av det bästa albumen de gjort på många år!”
"Det känns bra att vara tillbaka och det här blir vårt tyngsta album hittills”, säger sångaren Ralf Gyllenhammar. ”Den här gången gick vi verkligen för fullt och alla som känner mig vet att jag inte gör saker halvhjärtat. Och det coola med att arbeta med en massa likasinnade individer är att man överträffar sig själv och resultatet blir fantastisk, fortsätter han.”
Mustasch är i nuläget på turné och kommer följa upp albumreleasen med fler svenska spelningar och en Europaturné under 2018.