Markoolio

17.7 - Markoolio

fredag 17.7

I december 2019 fyllde Markoolio Globen och bevisade att han är en av Sveriges mest populära underhållare. Han fick lysande betyg överallt, nostalgin flödade och spelningen var en total succé! Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, han är en de största. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”. Just nu upplever Markoolio en renässans och på Emmabodafestivalen 2018 samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scenen!

Född i Finland, uppväxt i Orminge utanför Stockholm och med en sällsynt känsla för allsång snurrade han in i våra liv. Från att vara artist, till skådespelare och vidare till ett fenomen. En ostoppbar maskin. Marko "Markoolio" Lehtosalo är älskad av alla.

Markoolio har antagit många sidoprojekt i sin karriär, han lett barnprogrammet "FF" där han blev "Dr Mugg" med alla barn i Sverige, som Tyke Mörbult i serien Hem till Midgård blev han älskad av de lite äldre. Han har tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen, är programledare i RIX Morronzoo (RIX FM), spelat flertalet teaterroller och spelat en av huvudkaraktärerna i TV-serien "Familjen Rysberg", som 2016 mottog TV-priset "Kristallen" för Årets barn- och ungdomsunderhållning. 2018 gjorde Marko "Markoolio" Lehtosalo ett mycket uppskattat och vällyssnat Sommar i P1. Han visade då upp en annan sida av sig själv och berättade bland annat om sin svåra uppväxt. Räkna med nostalgi och fest när Markoolio äntrar Rockoffscenen i sommar.