Europe

Europe

24.7 - Europe

måndag 24.7 (kl. 21:00)

Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband och nu kan vi äntligen meddela att Europe besöker Rockoff i sommar!

Med enorma hits som ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Superstitious” och ”Rock The Night” för att nämna några, album som toppat listor i världens alla hörn och turnéer världen över är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet.

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något som de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman. De tog en paus 1992 men återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, varav det senaste ”War of Kings” kom 2015.